Over mij

20150814-_DSC5275

 

 

 

Gepassioneerd door Akoestiek en Creativiteit

Wil jij als (interieur)architect ook ruimtes creëren waar mensen elkaar graag ontmoeten, waar ze balans vinden, zichzelf kunnen ontwikkelen
of gewoon genieten van het leven?

Akoestisch comfort speelt hierbij een cruciale rol.

 

Toen ik in 1983 afstudeerde als interieurarchitect was het bewustzijn op dit vlak ver zoek. Het feit dat de vorm van een ruimte en de toegepaste materialen bijdragen aan dit auditieve comfort was amper aan de orde.
Alles stond in het teken van ‘Function – Form – Color – Creativity’
“Invisible Comfort” was geen hot item.

Reeds 3O jaar adviseer ik ontwerpers en aannemers interieurbouw in het toepassen van plafond- en wandsystemen, met tot doel de geluidsoverlast in hun projecten te reduceren. Zoeken naar oplossingen, die aan het idee van de ontwerper tegemoet komen, was en is nog steeds een grote uitdaging. Mensen hun leefomgeving optimaliseren, door het respecteren van enkele eenvoudige regels, blijft een passie.

Als docent bij Syntra Vlaanderen was dat ook één van de belangrijkste boodschappen die mijn cursisten interieurinrichting meekregen.

Vormt het begrip akoestiek ook een rode draad doorheen jouw ontwerpproces?

Vandaag  kan je er nog moeilijk omheen, akoestisch comfort is voor veel projecten zelfs een eis, opgelegd door de overheid. Gelukkig wordt het gamma aan oplossingen alsmaar groter en komen er meer producten op de markt die jou, als ontwerper, ruimte laten voor creativiteit.

Maar, zie jij het bos nog door de bomen?
Zoek  je een gids in het vinden van de beste akoestische oplossing voor je project?

Vanuit het respect voor een gezonde leefomgeving help ik je in het vinden van een balans tussen de wensen van de opdrachtgever, het beschikbare budget en jouw ideeën als ontwerper.

Omdat ‘Akoestisch Comfort’ een recht is voor iedereen.

Martine Driesen
Your partner in Acoustical Solutions